Insektavl og bæredygtighed

Befolkningstilvækst, rovdrift på naturen, klimakrise! Vores madkultur skal ændres, hvis vi skal kunne brødføde verdens befolkning, og vi skal skære ned på kødforbruget for at skåne kloden og klimaet.

Om 30 år regner man med, at vi er mellem 9 og 10 milliarder mennesker på jorden. De fleste menneskers mål er at leve, som vi gør i vesten. Det vil betyde en voldsom rovdrift på resurserne og en stor CO2-udledning sammen med en voldsom produktion af affald, hvis vi ikke ændrer vores livsstil.

Klimavenligt protein fra melorme

Produktionen af kød udleder meget CO2 og kræver store arealer til produktion af foder. Hvis vi fortsætter det store forbrug af kød, vil der formentlig ikke være areal nok til at producere mad til os selv. I hvert fald ikke hvis produktionen skal være klimavenlig og bæredygtig.

Produktion af melorme kræver ikke ret meget plads, udleder en brøkdel af den CO2 kødproduktion gør – og vandforbruget er minimalt. Der skal heller ikke så meget foder til at producere fx et kilo kød – en ko skal have 8 kilo. Foder for at producere 1 kilo kød, mens insekter kan nøjes med 1,7 kilo foder pr. kilo.

Protein fra insekter og sundhed

Vi skal ændre vores forbrug og smid-væk-kultur, så vi producerer mindre og belaster kloden minder. Vi skal spise mere grønt og mindre kød. Og her kan insekterne være et godt protein-alternativ. Insektavl er effektiv proteinproduktion. Gennem protein fra insekter kan vi erstatte en del af det kød, vi spiser i dag, og sammen med bønner og andet planteprotein kan det dække vores proteinbehov på en langt sundere måde.

Det er nemt at erstatter kødet med insekter

Vi har samlet nogle links til opskrifter med insekter til dig. Og du kan købe vores produkter med melorme her og nemt komme i gang med de spiselige insekter.