Ento-vegetar tærte

Ento-vegetar tærte

Ingredienser:
  • Bund:
    • 100 g melorme-mel
    • 100 g grahamsmel (eller fuldkornshvedemel)
    • 1 dl vand
    • 1 tsk salt
    • ¼ dl olivenolie
  • Æggemasse:
    • 3 Mellemstore Æg
    • 2.5 dl Letmælk
    • 1 tsk Paprika
    • Salt/peber
  • Fyld:
    • 1 Mozzarella Kugle
    • Hvad fyld I har lyst til. Vi foreslår: 1/2 bundt broccoli, 1 styks porre, 150g hytteost, 75g soltørrede tomater
Fremgangsmåde:
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

  2. Forbered det valgte fyld.

  3. Bland vand og olie i en skål og tilsæt derefter mel og salt. Ælt dejen til den får en ensformig masse og rul den ud så den passer i en tærteform.

  4. Dæk tærteformen med dejen og prik huller i bunden med en gaffel.

  5. Giv bunden 10 minutter i ovnen ved 175 grader.

  6. Knæk de 3 æg i en skål, hvor der derefter tilsættes mælken under omrøring. Tilsæt salt peber og paprika. 

  7. Når bunden er klar fordeles fyldet jævnt, og hæld derefter æggemassen hen over.

  8. Giv så tærten 20 minutter ved 200 grader.

  9. Tag så tærten, og fordel mozzarella over den, og giv den de sidste 10 minutter.

  10. Lad tærte køle af 5 minutter for servering.