Produktion af melorme er bæredygtigt og ressourcebesparende. Produktionen udleder betydelig mindre CO2 end traditionelt husdyropdræt, og der bruges ikke ret meget vand til insektproduktion.
Sammenligner vi proteinudbyttet fra melormeproduktionen med den mængde, vi får ud af svine- og kvægproduktion, får vi meget mere protein ud af melormene pr kg foder.
Vi benytter frasorterede rodfrugter fra Gartneriet Marienlyst som foder til vores melormelarver. Rodfrugterne rives og serveres for larverne sammen med økologisk klid fra Skærtoft Mølle. Larverne er langt bedre til at omsætte foderet til protein end de traditionelle husdyr som gris og ko.
Ved at benytte det, der tidligere var et affaldsprodukt, til foder bekæmper vi madspild. Og da vi holder til på samme adresse som gartneriet, undgår vi også at transportere foderet over lange afstande.
Når larverne er udvoksede og sorteret, er de helt rene. Herefter går de et døgn uden fodring, så deres tarm er helt tømt. Efter en rengøring mere køler vi dem langsom ned. Da de er koldblodede dyr, går de i dvale, og så fryser vi dem ned til minus 18 grader i minimum et døgn. Så er de klar til at blive tilberedt. Det er human og skånsom aflivning, uden nogen form for stress, blod eller skrig – og det har vi det godt med!
Insekter er hvirvelløse dyr og bliver ikke angrebet af sygdomme, som kan overføres til mennesker. Derfor er risikoen for at overføre sygdomme fra insekter til mennesker ved at spise insekterne nærmest ikke eksisterende.
Der er dog den undtagelse, at personer, som lider af skaldyrsallergi, kan reagere på insekter, fordi insekternes hud hovedsagelig består af kitin ligesom skaldyrenes skal.