Vi har brug for insekterne for at brødføde verdens befolkning

Marienlyst Ento er et ungt firma, som avler spiselige insekter og melorme beregnet til fødevarer. Men hvorfor går vi ind i markedet for insektproduktion?

I den vestlige verden har vi ikke tradition for at spise insekter. Men det gør de i en stor del af den øvrige verden. Op mod to milliarder mennesker i verden har insekter som en del af deres fødevaregrundlag.

Hos Marienlyst Ento tror vi på, at vi i den vestlige verden skal i gang med at spise insekter. Og den udvikling vil vi gerne være en del af.

Bæredygtig produktion af melorme og insekter

Bæredygtighed, økolog ingen madspild og et minimum af transport er vigtige mål for os. Derfor bor vi hos Gartneriet Marienlyst i Harlev vest for Århus.

Foderet til vores produktionsdyr består udelukkende af frasorterede økologiske rodfrugter, som kommer fra gartneriets daglige produktion. Der er altså næsten ingen transport og et minimalt klimaaftryk hos Marienlyst Ento. I stedet benytter vi de frasorterede fødevarer til melorme- og insektfoder, så ingenting går til spilde.
Ud over rodfrugterne anvender vi hvedeklid fra danske økologiske møllerier. Det er et overskudsprodukt hos møllerierne, som insekterne kan gå i og spise af.

Hvorfor skal vi spise insekter?

Insekter har et højt indhold af protein og indeholder mange vigtige næringsstoffer. De kan tilberedes, så de smager ret godt. Den største hindring for at få insekter ind i vores kost, sidder klart mellem ørene på os selv. Det er dog kun lige til det er prøvet første gang, så er det lige så naturlig som at spise en reje. Insekter kan også tørres og males til pulver som tilsættes f. eks.t bagværk eller pasta.

Hvis vi alle spiste udelukkende frugt og grønt, ville det løse mange af de udfordringer, verden står over for. Men vi ser det også som en styrke, at vi kan omdanne det grøntspild, som findes på gartneriet i dag, til insektprotein, som kan supplere måltidet med et bæredygtigt alternativ til kød.

 

Find vores produkter med melorme her

  • Frosne melormelarver
  • Levende larver
  • Ristede og tørrede larver
  • Frysetørret melormemel
  • Varmetørret melormemel

Regler for opdræt af insekter

Vi arbejder med en økologisk grundholdning og fodrer kun med økologisk godkendte fødevarer – men må ikke kalde vores insektopdræt økologisk.