Peanut og melorme-brittle

Peanut og melorme-brittle

Ingredienser:
  • 400g sukker
  • 50g usalted smør
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanilla ekstract
  • 300g ristede, usaltede peanuts
  • 1 dl tørrede melorme
Fremgangsmåde:
  1. Beklæd en bageplade med kant med bagepapir. Tilsæt sukker i en lille gryde og hæld 120 ml koldt vand over. Sæt over svag varme og lad sukkeret opløses helt under konstant omrøring.
  2. Fugt siderne af gryden med vand for at forhindre sukkeret sætter sig fast. Når blandingen er kommet i kog skal du stoppe med at røre og lade den koge indtil sukkerblandingen når en dyb ravfarvet farve, og der kommer damp op. Rør IKKE i blandingen, når den er kommet i kog.
  3. Tag gryden af ​​varmen og rør smørret i. Det sprutter og skummer, så vær ikke forskrækket. Tilsæt salt, bagepulver og vanilje og rør indtil det er grundigt blandet.
  4. Tilsæt peanuts og melorme og rør for at kombinere. Hæld blandingen i den forberedte bageplade og spred den ud med en spatel for at sikre at den er jævn. Lad det køle helt af i mindst 4 timer, evt natten over.
  5. Når brittlen er afkølet, skal du fjerne den fra bagepladen. Dæk det med et stykke bagepapir og bank flere gange med en kagerulle, indtil det er den ønskede størrelse.
  6. Opbevar i en lufttæt beholder eller nyd med det samme