Proteinboller

Proteinboller

Ingredienser til ca. 10 boller:
  • 500 g melorme-mel (10%)
  • 25 g blødt smør
  • 25 g gær
  • 2½ – 3 dl mælk
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. Sukker
Fremgangsmåde:
  1. Lun mælken til den er håndvarm (ca 37ºC) og opløs gæren heri. Gæren må ikke lunes med. 
  2. Tilsæt melormemelet og resten af de øvrige ingredienser og ælt dejen godt.  
  3. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, ca. 20 minutter til dobbelt størrelse.
  4. Slå dejen sammen og form en kugle der hviler tildækket på køkkenbordet i 2-3 minutter. 
  5. Tænd ovnen på 220ºC (varmluft 200ºC). 
  6. Slå dej kuglen flad og form et brød. Sæt brødet på en bageplade eller i en bageform med sammenføjningen nedad. Lad brødet efterhæve ca. 30 minutter.
  7. Rids brødet med en skarp kniv og pensl det med mælk eller vand. Sæt brødet nederst i den varme ovn og bag det 25-30 minutter.