Proteinboller
Ingredienser til ca. 10 boller:
- 500 g melorme-mel (10%)
- 25 g blødt smør
- 25 g gær
- 2½ – 3 dl mælk
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. Sukker
Fremgangsmåde:
- Lun mælken til den er håndvarm (ca 37ºC) og opløs gæren heri. Gæren må ikke lunes med.
- Tilsæt melormemelet og resten af de øvrige ingredienser og ælt dejen godt.
- Lad dejen hæve, tildækket og lunt, ca. 20 minutter til dobbelt størrelse.
- Slå dejen sammen og form en kugle der hviler tildækket på køkkenbordet i 2-3 minutter.
- Tænd ovnen på 220ºC (varmluft 200ºC).
- Slå dej kuglen flad og form et brød. Sæt brødet på en bageplade eller i en bageform med sammenføjningen nedad. Lad brødet efterhæve ca. 30 minutter.
- Rids brødet med en skarp kniv og pensl det med mælk eller vand. Sæt brødet nederst i den varme ovn og bag det 25-30 minutter.