Proteinpasta

Proteinpasta

(uden maskine)

Ingredienser til 4 personer:
  • 500g melorme-mel

  • 5 æg

  • 1 ½ tsk salt

Fremgangsmåde:
  1. Hæld melet ud på et rent bord og lav en stor fordybning i midten.
  2. Slå æggene ud heri og drys med salt. Brug en gaffel til at piske æggene sammen og melet i lidt ad gangen.
  3. Ælt derefter dejen godt med dine hænder, til den bliver smidig og elastisk – her skal du have lidt tålmodighed, for det tager i hvert fald 10-15 minutter.Er din dej lidt for tør, kan du tilsætte et par spsk vand. 
  4. Lad din pastadej hvile i 30-60 minutter i en skål med et klæde over.
  5. Drys mel på dit bord, del pastadejen i to stykker og rul så ét stykke ud ad gangen med en kagerulle – så tyndt som muligt*.
  6. Når din pasta er så tynd, som du vil have den (husk at de suger lidt væske og dermed bliver lidt tykkere ved kogning), så drysser du igen med lidt mel og skærer din pasta ud i ønsket størrelse med en skarp kniv.
  7. Læg din pasta på et meldrysset bord, imens du ruller den anden halvdel af dejen ud.
  8. Kog din pasta i godt saltet vand, til den er al dente (med lidt bid). Mine her tog 4 minutters tid, men det afhænger meget af størrelsen på din pasta. Smag dig frem.