Grøntsagslasagne med melorme-mornay sauce

Grøntsags-lasagne med melorme-mornay sauce

Ingredienser til 4 personer:
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1/2 dåse tomatpure
  • 5-6 gulerødder
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 300 g champignoner
  • Salt og peber
  • Lasagne plader (gerne fuldkorn)
  • 1 aubergine
  • 125 g. mozzarella
  • Mornay sauce
  • Spinat
  • Rasp
  • 1 dl frosne melorme
Fremgangsmåde:
  1. Skær aubergin, løg og champignoner i skiver. Riv gulerødderne. Mornay sauce og frosne melorme blendes sammen.
  2. Steg auberginen på en tør pande og steg derefter champignonerne.
  3. Sovs: Svits løgne i en gryde. Når løgne er svitset tilsættes champignongerne, samt de flåede tomater og tomatpure. Når det så småt begynder at simre, tilsættes de revet gulerødder, samt den friske basilikum (groft hakket). Smag til med salt og peber.
  4. Lasagnen samles således: Sovs, så plader, sovs, auberginer, spinat, mornay sauce, plader, sovs, mozzarella, og til sidst drysses lidt rasp.
  5. Lasagnen bages i ovnen i 30-35 min i ovnen ved 200 grader.